Cirkus v práci

http://www.youtube.com/watch?v=WN7MhoxK6Y4

Tak tohle je zase jednou parádní projekt! Téma práce ztvárněné formou “nového cirkusu”. Pokud máte rádi třeba Cirque de Soleil nebo Putyku, tohle vás bude bavit. A hlavně, aby se to vůbec mohlo uskutečnit, rozhodli jsme se poprvé v historii požádat komunitu, abychom na projekt získali prostředky formou "crowdfundingu". Projekt jsme proto zavěsili na portál hithit.com - viz Peníze, nebo život? (inscenace novým cirkusem) a máme max. 43 dní na to, abychom vybrali 196 tisíc korun. Podaří se nám to?

Jak to celé vzniklo? Už je to nějaký pátek, co za mnou přišla moje známá Tamara s tím, že by chtěla pomoci dostat principy přirozené práce k dalším lidem, a že by si přála, kdybychom to mohli udělat formou nového cirkusu. Kromě toho, že tento druh umění sama miluje, přátelí se s člověkem, který se  dramaturgii a režii nového cirkusu profesně věnuje. Následovala šňůra schůzek, ze kterých časem vzniklo představení, které režisér Vítek Neznal představuje ve videu nahoře (nad tímto textem). Mně osobně to nadchlo.

Jak jsem ale psal v úvodu - aby se ale celý projekt uskutečnil je třeba splnit jednu důležitou podmínku - je nutné, abychom na něho vybrali dostatek peněz. To je něco, na co se já osobně těším asi nejvíc, ať už to dopadne, jak to dopadne. Moje vlastní zkušenost s crowdfundingem je nulová. Osobně v ní ale vidím budoucnost, především u neziskových, obecně prospěšných projektů jako je tento. Myslím si, že třeba například školy či obecně neziskovky by tímto způsobem mohly zrealizovat to, o čem často jen sní.

Kromě toho, že máte možnost podpořit projekt, který neobvyklou formou představí důležité téma, získáte za každý peněžitý dar, vždy protihodnotu - od vstupenky na představení, přes možnost si zahrát ve hře až po variantu, že se váš život stane předlohou jedné z hlavních rolí.

A na co peníze použijeme? Pronájem prostor na zkoušení, pronájem divadla (počítáme s pěti reprízami), na produkci, scénografii, kostýmy, zapůjčení lan pro vzdušnou akrobacii, na minimalistickou propagaci, odměnu akrobatům za čas věnovaný zkoušení představení, odměnu tvůrci scénáře a režisérovi, 17,36% jde na DPH a 7% si vezme hithit za zprostředkování.

Pokud chcete, aby se představení zrealizovalo, podpořte nás ZDE! A pokud víte o někom dalším, kdo by chtěl pomoci podobnému projektu na světlo světa - pošlete mu link na hithit. Děkujeme vám.

P.S.: Už jsem informoval přes facebook - že je tu druhé vydání Svobody v práci. Zatím je ke koupi na peoplecommu (mimochodem zde je při nákupu nad 2000 Kč doprava zdarma) a na svobodě v práci. Já tenhle článek dopisuji v Martinusu na Obchodnej v Bratislavě (kam jsme několik balíků též přivezli). Zítra odpoledne bude kniha i v pražských kavárnách a v HUBu - viz kde naše knihy koupit.

Snimek obrazovky 2013-11-21 v 11.14.00