CKS 2012 před odjezdem

Tento týden toho mám relativně dost na srdci…  zítra je tu další Snídaně s Petrem Márou, finišujeme přípravy na Cestu kolem světa 2012, mám horu postřehů na téma svobody, ve čtvrtek je v plánu poslední setkání letošních Silných stránek, v pátek poslední letošní

Dnes krátce o Cestě kolem světa, kterou už definitivně připravujeme na odjezd. Budou to nějaké tři měsíce, co se mi ozvala paní redaktorka z Hospodářských novin s tím, že se chystá prozkoumat netradiční formy osobnostního a „manažerského“ rozvoje a koučování. Požádala mě o kontakt na některého z absolventů Cesty kolem světa. Nakonec se sešli s Jardou Pávišem a vznikl z toho tento článeček (viz výše), který jsem před časem dával na Facebook. Protože na Facebook všichni nechodí a protože si myslím, že pěkně popisuje, o co jde, dávám ho i sem. Aby to bylo ke čtení, klikněte na šipky vpravo dole.

Letošní „Cesta“ skončila v září a já se momentálně setkávám se zájemci, kteří chtějí vyrazit příští rok. Protože ale moc netuším, kde mi hlava stojí, všechno mi trvá déle než obvykle. Potkávám se s každým proto, že ten program trvá bezmála rok, je relativně náročný, není pro každého, úvodní setkání tak zpravidla pomůže vyladění vzájemných očekávání. Zatím mám pocit, že by ještě mohlo být místo, a tak pokud byste chtěli někdo vyrazit, hlaste se :–).

Vypadá to, že CKS 2012 bude v mnohém jiná než ty předchozí – i když zatím žádný ročník nebyl stejný jako ten předešlý :–), více viz Cesta kolem světa 6.0. Jednak se program jako celek v čase vyvíjí a druhak jeho obsah a podobu stále častěji dotvářejí jeho účastníci. Kdo zde na blogu nejste poprvé, víte, že jsem se letos pustil do spolupráce s Petrem Márou a také s Milanem Studničkou. S oběma jsme si (na tělo) ušili kurz. S Petrem Den čili 86400 vteřin, s Milanem Jak si SKUTEČNĚ porozumět?. Logicky jsem oba pozval i na stejné téma do CKS. A když jsem o tom dumal, říkal jsem si, proč je nepozvat na celý rok – jako účastníky/spolu–průvodce. Proč ne, když každé setkání s nimi je pro mě tak obohacující? Oba na to předběžně kývli. A tak to bude nejspíš největší experiment celého roku, na který se mega–těším a který věřím bude více než obohacující pro každého účastníka. Kromě toho, pátou zastávku koncipujeme jako Lekci tanga, zveme partnery účastníků (kdo bude mít zájem) a celé dva dny vedeme s Petrou (mojí manželkou). Tolik k CKS tomu hlavnímu v sekci „svobodný život“ (více viz kurzy).

Možná jste si všimli „malé revoluce“ právě v našich kurzech. Proč? Bylo to na nás složité a visela  tam témata, o které prakticky nikdo nestál. Aktuální nabídku najdete ve dvou kategoriích – „svobodný život“ a „svobodná firma“. Snažíme se též lépe vysvětlit systém 20 % a „fill–up & go“. Upravili jsme též proces přihlašování, který je na první pohled složitější, ale (pro nás) o pět tříd funkčnější. Snad ty změny oceníte. Díky.