Vyrostu a polezu druhým do zadku

Povedená reklama na americký monster.com. Děti v ní říkají, co chtějí dělat, až vyrostou. Místo obvyklých dětských snů ovšem mluví o podivných věcech… i když možná pouze na první poslech… stačí se rozhlédnout okolo sebe… a zjistíte, že mluví o vás!

„Až budu velký, chci celý den zakládat papíry do různých šanonů.“

„Až já budu velká, chci se vyšplhat do středního managementu!“

„Já chci, aby mě vyměnili, až nebudu stačit ostatním.“

„Chci dělat stejnou práci za míň peněz.“

„Já chci lézt ostatním do zadku!“

„Až budu velký…“

„Až budu velká…“

„…chci být „yesman“ (anglický výraz pro toho, kdo neodmítne šéfovi).“

„Udělám cokoli proto, aby mne povýšili!“

„Chci být podceňován!“

„A já chci, aby mě donutili odejít dřív do důchodu!“

Když jsme byli malí, měli jsme stovky snů. Všechno bylo možné.

Najednou je všechno naruby. Na otázku: „Peníze nebo život?“ odpovídáme: „Peníze!“ Když se lidí ptám na jejich sny, v devíti případech z deseti slyším něco jako: „Chci vlastní dům, šťastnou rodinu, přátele a nějakou dobrou práci.“ Tečka. Nepotřebuji moc představivosti a slyším to, co říkají děti v reklamě na Monster. A říkám si: „Proboha, co se to s námi stalo?“ Kde je to dítě, které chtělo vyletět na měsíc, pomáhat lidem a cestovat do Afriky? Proč se jen dřeme, abychom jednou za rok odjeli na zaslouženou dovolenou? Kam se poděly naše sny?

Člověk beze snů je člověk mrtvý. Nežije, ale přežívá. Vůdce bez snů je sám. Za tím, jehož maximální ambicí je ve firmě vystoupat z pozice č. 28 na pozici č. 17 a postavit si domek v satelitním městečku, dnes už nikdo nepůjde.

Chcete víc od života? Chcete získat lidi? Začněte snít!